Werkwijze

Een bruidspaar wil graag een huwelijksceremonie volgens hun eigen wensen en ideeën. Dit kan bij mij! Ik luister graag naar jullie wensen en wil graag meedenken hoe we dit het beste tot uiting kunnen laten komen in een persoonlijke ceremonie met humor en interactie met jullie gasten.

Er moet een (spreekwoordelijke) 'klik' zijn tussen jullie en de trouwambtenaar. Vandaar dat een vrijblijvende kennismaking (telefonisch, via teams of fysiek) tot de mogelijkheden behoort.

Als jullie besluiten tot een verdere samenwerking, kom ik ruim voor de ceremonie een keer bij jullie langs om wat uitgebreider met jullie te spreken. In dit gesprek probeer ik ook voldoende informatie uit jullie te halen dat ik weer kan gebruiken voor mijn toespraak. Denk hierbij aan jullie levenslopen, jullie relatie, maar ook zullen jullie individuele vragenlijsten invullen. De weken tussen dit gesprek en de ceremonie ben ik druk bezig met het schrijven van een toespraak op maat. Er wordt geregeld nog wat geschrapt of toegevoegd. Net zolang totdat ik tevreden ben. Natuurlijk is er ook altijd de mogelijkheid om daarna nog, telefonisch, via Whatsapp of via de mail, contact met elkaar te hebben.   

Ik vind het ook prettig om, eventueel samen met jullie, een bezoek te brengen aan de trouwlocatie. Dit om eventuele verrassingen op jullie dag te voorkomen.

Ceremonieel huwelijk
Steeds vaker maken bruidsparen gebruik van een ceremonieel huwelijk. Bruidsparen willen graag de huwelijksvoltrekking laten verlopen naar hun eigen wensen, zonder hierbij vast te zitten aan de regels van de gemeente. Het officiële huwelijk wordt hierdoor op een ander tijdstip voltrokken, maar de plechtigheid wordt daarna nogmaals gedaan, maar dan met een ceremonie dat het bruidspaar helemaal naar eigen wens in kan vullen. Ik bespreek graag met jullie wat hierin de mogelijkheden zijn.

Ik ben heel benieuwd naar jullie wensen!

 

Herbevestiging
Willen jullie je huwelijksvoltrekking nog een keertje overdoen? Bijvoorbeeld omdat jullie 12,5 jaar of 25 jaar zijn getrouwd? Of omdat jullie zo zenuwachtig waren tijdens de huwelijksvoltrekking, dat jullie maar de helft hebben meegekregen? Waarom dan niet jullie huwelijksbelofte nog een keertje uitspreken!? Ook dit kan met een ceremonieel huwelijk.

 

Of jullie nu voor een burgerlijk huwelijk of voor een ceremonieel huwelijk kiezen, voor beide keuzes geldt dat de invulling een belangrijke rol speelt. Laat je gedachten gaan over muziek, sprekers en/of teksten. Of misschien wil je graag grootouders of kinderen een rol laten spelen! Het is allemaal mogelijk. We bespreken dat uitvoerig in de gesprekken vooraf.